Terug naar het overzicht

Vanaf 30 september zal de Antiwitwascel (CFI) werken met een nieuwe meldingstool

woensdag 25 september 2024

ctif

Net zoals alle andere beroepen die onder toepassing van de antiwitwaswet vallen, moeten ook de vastgoedmakelaars, wanneer zij weet hebben of vermoeden dat een uit te voeren verrichting verband houdt met het witwassen van geld of de financiering van terrorisme, de Cel voor Financiële Informatieverwerking (CFI) daarvan op de hoogte brengen.

De kennisgeving aan de CFI zal vanaf 30 september gebeuren via de goAML-applicatie (en niet langer via het meldingsformulier beschikbaar op de website van de CFI). De melding gebeurt in beginsel door de antiwitwasverantwoordelijke binnen het kantoor.

Vorig jaar heeft de CFI zich aangesloten bij een community van meer dan 60 landen die werken met de goAML-applicatie. De goAML is een tool die is ontwikkeld door het Bureau van de Verenigde Naties voor drugs- en misdaadbestrijding (UNODC).

De AntiWitwastool die je als vastgoedmakelaar helpt bij de nakoming van je antiwitwasverplichtingen, zal de nodige documenten genereren met het oog op de melding van een verdachte verrichting in de nieuwe goAML-applicatie.

Zodra wij over meer info beschikken zullen wij jullie verder informeren.